Geen producten (0)
 

Rijprocedure A (Motorfiets)

€ 14,95 (inclusief btw 6%)
Omschrijving

Rijprocedure A (Motorfiets)

Rijprocedure voor de motorfiets (meest recente uitgave)

De rijprocedure A is in de eerste plaats bestemd voor de rijinstructeur en de examinator. Maar ook voor anderen kan de rijprocedure A nuttig zijn als naslagwerk.

In deze rijprocedure wordt het meest wenselijke rijgedrag (verkeerstaak) van motorrijders beschreven. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan defensief en sociaal rijgedrag, noodzakelijk voor een veilige deelname aan het verkeer. De examinator beoordeelt het rijgedrag van de examenkandidaat op basis van de rijprocedure.

Voor het examen voertuigbeheersing (AVB) wordt het meest wenselijke beheersingsniveau van de motorrijder beschreven van de bijzondere verrichtingen. Tijdens dit examen wordt niet deelgenomen aan het verkeer, maar vindt plaats op een afgesloten terrein.

Bij het samenstellen van de rijprocedure is er vanuit gegaan dat de lezer goede kennis heeft van de verkeerswetgeving en geldende exameneisen (opgesteld door de Minister IenM).  De rijprocedure A is geen leerplan maar een beschrijving van de leerdoelen voor de kandidaat.