Geen producten (0)

‘Keur iedere automobilist om de vijf jaar’

‘Keur iedere automobilist om de vijf jaar’

Om onverantwoord rijgedrag in een vroeg stadium te herkennen, moeten alle automobilisten om de paar jaar worden gekeurd. Daarvoor pleit verkeersdeskundige Ruud Hornman. Hij reageert hiermee op de gevaarlijke situatie die zondagavond ontstond door een spookrijder.

Zondagavond reed een 70-jarige spookrijder 15 kilometer lang tegen het verkeer in op de N261 en A59 bij Waalwijk.

Niet te begrijpen

In een interview met Omroep Brabant geeft Hornman, die werkzaam is bij hogeschool NHTV, aan dat hij zich kan voorstellen dat wanneer mensen erachter komen dat ze zich aan de verkeerde kant van de weg begeven, ze in paniek raken en niet goed weten wat ze moeten doen. Het is echter onvoorstelbaar dat je, na een paar aanrijdingen, alsnog je weg blijft vervolgen. Dit is wat er zondagavond gebeurde. Een frontale botsing bracht uiteindelijk een einde aan de dollemansrit van de spookrijder.

Keuren

Uit cijfers blijkt volgens Hornman dat oudere bestuurders vaker spookrijden dan jongere. De cijfers zijn echter niet heel significant. Om onverantwoord rijgedrag tegen te gaan, pleit Hornman dan ook voor een pittige maatregel. Iedereen met een rijbewijs zou na vijf jaar bijvoorbeeld opnieuw een proeve van bekwaamheid af moeten leggen. Hornman: “Dat kost een hoop geld, maar zo haal je ook de jonge automobilisten van de weg die ook niet bekwaam zijn om te rijden.”

Bron: rijschoolvandaag.nl

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren