Geen producten (0)

Onderzoek: jongeren willen zelf een auto blijven besturen

Onderzoek: jongeren willen zelf een auto blijven besturen

Automerken zijn geobsedeerd door de zelfrijdende auto. Ze investeren miljarden in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s omdat ze denken dat het de toekomst is. Maar zit er eigenlijk iemand te wachten op de zelfrijdende auto, behalve de fabrikanten?

Automerken zijn flink aan het bouwen aan mobiliteitsoplossingen. Het gaat niet meer om auto’s waarin stuurgevoel of weggedrag belangrijk zijn, maar vooral de grootte van het tv-scherm.

Jongeren willen geen zelfrijdende auto

Maar wie zit er te wachten op zelfrijdende auto’s? We weten dat de huidige autobestuurders de touwtjes in eigen hand willen houden. Maar uit onderzoek blijkt dat ook jongeren geen toekomst zien in de zelfrijdende auto. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat bijna niemand zit te wachten op een auto die zelf rijdt. Dit geldt ook voor de toekomstige autobestuurders. 

De vraag is niet gestegen

Een auto die helemaal zelf z’n ding doet: dat wil niet meer dan 1 op 5 ondervraagden. Deze studie is enkele jaren geleden ook al uitgevoerd. Uit de resultaten blijkt dat de vraag naar zelfrijdende auto’s helemaal niet is gestegen. En dat ondanks  uitgebreide media-aandacht van de afgelopen jaren.

Geen verkoopargument

Automerken moeten flink hun best doen om de zelfrijdende auto aan consumenten aan te smeren. Hou er ook rekening mee dat die volgens actuele schattingen zo’n € 14.000 duurder zullen zijn dan conventionele auto’s. En dat is niet eens meegenomen in de studie. Een voor de hand liggend verkoopargument wordt dat van de veiligheid, maar voorlopig zijn zelfrijdende auto’s net zo onveilig als mensen achter het stuur. 

Bron: Rijschoolvandaag.nl

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren