Geen producten (0)

Negen maanden cel voor frauderende examinator

Negen maanden cel voor frauderende examinator

Een voormalig examinator van het CBR is vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot negen maanden cel. De examinator liet kandidaten tegen betaling slagen voor hun praktijkexamen.

Ernst S.

De oud-examinator is niet de enige die een straf opgelegd kreeg. Drie rijschoolhouders waarmee S. samenwerkte, kregen een taakstraf van 240 uur. De rijschoolhouders mogen daarnaast vijf jaar lang hun beroep niet uitoefenen. Voor S. geldt hetzelfde. Al zal hij waarschijnlijk nooit meer als examinator aan het werk kunnen. Hij is door het CBR ontslagen en wordt dit jaar 65 jaar.  S. moet het CBR wel 23.000 euro betalen voor het inhuren van een recherchebureau.

Grootste rijbewijsfraude ooit

Met de veroordeling van vandaag komt een einde aan de grootste rijbewijsfraude die ons land heeft gekend. Het CBR verdenkt S. ervan in de periode van mei 2011 tot oktober 2014 actief te zijn geweest met de fraude. Hij liet daarbij bijna 200 kandidaten slagen tegen betaling. Rijschoolhouders kregen van S. te horen wanneer hij ingeroosterd zou staan. Zij zorgden er vervolgens voor dat hun kandidaten op die tijden af zouden rijden. Per kandidaat kreeg S. waarschijnlijk meestal rond de 500 euro. Dit ‘garantiepakket’ werd door rijscholen aan leerlingen aangeboden voor een paar duizend euro.

Bron: Rijschoolvandaag.nl

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren