Geen producten (0)

Help uw auto de winter door!

Ineens was hij daar: de zeer strenge vorst, gepaard gaande met andere winterse omstandigheden. En een confrontatie waarop velen zich niet hebben voorbereid en die dus problemen opleveren alvorens en tijdens het op pad gaan met de auto. Tijdens deze winterse toestanden is een goede voorbereiding nog steeds noodzakelijk om leed te besparen. Help uzelf en uw voertuig de winter door en neem deze wintertips in acht!

1. Zorg ervoor dat de banden van uw auto in goede staat verkeren. Gebruikt u zomerbanden? Dan is een minimale profieldiepte van 3 tot 4 mm noodzakelijk voor voldoende grip. Uiteraard is het rijden op winterbanden veiliger tijdens deze temperaturen. In vele Europese landen zijn ze overigens verplicht tijdens winterse omstandigheden. Houd daar rekening mee wanneer u daar naartoe reist. Ook zijn in sommige landen sneeuwkettingen verplicht.

2. Goed zicht is natuurlijk van levensbelang. Door opspattend strooizout of sneeuwnevel worden uw ruiten snel vuil en dat zorgt voor verminderd zicht op de weg. Onvoldoende schone ramen kunnen overigens leiden tot het krijgen van een bekeuring. Denk er daarom aan dat het betreffende reservoir te allen tijde voldoende voorzien is van ruitenwisservloeistof met antivriesvloeistof. Anders kan de vloeistof bevriezen en is deze onbruikbaar. Bovendien zou dit kunnen resulteren tot het bevriezen van de leidingen en het reservoir. Onnodige schade, nietwaar?! En heeft u geen zin om te krabben? Dan biedt een standverwarming de oplossing voor u.

3. Controleer uw verlichting. Voor optimaal zicht is het belangrijk dat uw verlichting naar behoren werkt. Bij een langere reis raden wij u dan ook aan niet alleen de voorruit even schoon te maken, maar ook uw koplampunits.

4. Voorkom het vastvriezen van de rubbers. Dat geldt niet alleen voor de ruitenwissers, maar ook voor de deurrubbers. De rubbers insmeren met rubbervet of talkpoeder voorkomt het vastvriezen ervan.

5. Beschik over een goede ijskrabber en/of slotontdooier. Centrale vergrendeling met afstandsbediening omzeilt de ergernis van een vastgevroren slot, maar niet iedere auto heeft deze mogelijkheid. Degene die hierover niet beschikt doet er verstandig aan slotontdooier bij zich te hebben. Let erop dat u deze niet in de auto laat liggen, anders heeft het nog geen nut! Een goede ijskrabber of ruitontdooivloeistof biedt altijd uitkomst om de ruiten schoon te maken. Zijn uw ramen slechts deels ontdooid? Kijk dan niet vreemd op wanneer er een bon achter uw ruitenwisser prijkt. Indien niet vastgevroren, welteverstaan. U bent gewaarschuwd!

6. Koelvloeistof kan bevriezen. Normaal gesproken moet u hierop alleen letten wanneer u afreist naar echt koude gebieden, maar tijdens ‘onze’ huidige weersomstandigheden is het noodzaak hier ook aandacht aan te besteden. U doet er goed aan de koelvloeistof te vervangen door koelvloeistof die bestand is tegen zware vorst. Doet u dit niet, dan zou uw koelsysteem kunnen bevriezen wat leidt tot flinke schade.

7. Zet uw auto tijdens het parkeren in de versnelling en niet op de handrem. Tijdens strenge vorst kan de handrem vastvriezen en parkeren betekent dan geparkeerd blijven!

8. Zorg ervoor dat de accu in goede staat verkeert. De accu’s zijn momenteel niet aan te slepen en dat zegt genoeg, denken wij. Tijdens koud weer verliest de accu een deel van zijn energie en zou daardoor niet genoeg vermogen kunnen leveren om uw auto te starten.

9. Regelmatig wassen. Het klinkt wellicht vreemd, maar een schone auto in de winter blijft gemakkelijker in een goede conditie. Strooizout zorgt voor aantasting van de carrosserie, de velgen en het chassis waardoor roest kan ontstaan. Moderne wasstraten beschikken tegenwoordig over een goede droger, dus het is prima mogelijk in de winter uw auto een wasstraatbehandeling te geven. Indien u de auto met de hand wast, maak ‘m dan ook goed droog. Op laten drogen kan bij een goede nachtvorst het vastvriezen van alle portieren betekenen.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren