Geen producten (0)

CBR controleert strenger op identiteitsfraude praktijkexamens

Het CBR gaat scherper controleren op identiteitsfraude. Er worden mobiele retrocheckapparaten ingezet als pilot voor het controleren van identiteitsbewijzen bij praktijkexamens. Deze pilot gaat maandag 13 augustus in het praktijkexamencentrum Amsterdam van start.

Het retrocheckapparaat is een apparaat waarmee iedereen die met identiteitsdocumenten te maken heeft, kan controleren of het document vals of echt is. Het is onder meer uitgevoerd met doorzichtlicht, scheerlicht, een Retroviewer, een 9 watt UV-lamp en verlichte loep die 10x vergroot.

Praktijkexamen

Voor kandidaten bestaat een identificatieplicht om praktijkexamen te kunnen doen. Het CBR heeft ervoor gekozen om de identiteitsbewijzen steekproefsgewijs te laten controleren door examinatoren. Dat gebeurt via een vast retrocheckapparaat in het praktijkexamencentrum.

De controle wordt nu in Amsterdam aangescherpt door met meerdere mobiele retrocheckapparaten de echtheidskenmerken van identiteitsbewijzen te bekijken. Zo kunnen meer kandidaten gecontroleerd worden.

Bron: CBR

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren