Geen producten (0)

VVN lanceert app om afleiding door telefoon tijdens rijden te voorkomen

Vandaag lanceert Veilig Verkeer Nederland (VVN) de 'Auto Reply App'. Deze app voor de mobiele telefoon helpt automobilisten om niet afgeleid te worden tijden het rijden. De 'Auto Reply App' zorgt dat de telefoon niet overgaat en dat de beller een sms krijgt met daarin de mededeling dat het gesprek niet beantwoord kan worden, omdat de bestuurder onderweg is.

In oktober startte VVN de campagne 'Een beetje bestuurder laat zich niet afleiden', gericht op het gebruik van telefoon en navigatie in de auto. Recent onderzoek van VVN in het kader van deze campagne toonde aan dat 52% van de zakelijke rijders bellen onderweg in principe niet prettig vindt. Het grootste gedeelte (84%) geeft als verklaring dat een telefoongesprek teveel afleidt. Bijna de helft van de ondervraagden (48%) zou het een goed idee vinden als werkgevers richtlijnen opstellen voor het gebruik van de mobiele telefoon in de auto. Vanaf nu kunnen automobilisten met de Auto Reply App op een nette manier laten weten dat zij onder het rijden de aandacht bij het verkeer willen houden en niet afgeleid willen worden door de telefoon.

De Auto Reply App is beschikbaar voor alle telefoons met het Android besturingssysteem en vanaf vandaag gratis te downloaden van de Android Market. De app maakt gebruik van de gps-functie om te meten met welke snelheid het voertuig zich verplaatst. Bij snelheden boven de tien kilometer per uur vangt de app inkomende gesprekken op en stuurt automatisch een sms dat de bestuurder niet bereikbaar is omdat hij of zij aan het rijden is. Voor noodsituaties heeft de app een functionaliteit om contacten in te voeren die wel mogen doorkomen.

1 Reactie

Anja
18 augustus 2014
1
Is het niet zo dat ook gewoon praten dan teveel afleidt? Ik zie eerlijk gezegd niet waarom het "gewone" praten wel mag en bellen niet. Ik bedoel dus niet het vasthouden van de telefoon, maar gewoon het bellen via de telefoon en gewoon praten...

Reageer

Annuleren