Geen producten (0)

Laatste berichten


Motorrijder niet altijd herkent door adaptive cruisecontrol

Auto’s met rijondersteunende systemen zoals adaptive cruisecontrol herkennen motorrijders niet altijd. Dat blijkt uit onderzoek van de RDW. Wanneer de motorfiets op of aan de rand van een rijstrook rijdt, reageert dit systeem slecht. De Rijksdienst voor Wegverkeer waarschuwt weggebruikers hiervoor.

Lees meer

Binnenkort ook CBR theorie-examen in avonduren

Vanaf 1 mei kunnen kandidaten het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets ook in de avond uren doen. Het gaat om een proef van zes maanden die in eerste instantie plaatsvindt op de examen locaties Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen.

Lees meer

Nieuwe theorie-examen heeft geen invloed op slagingspercentage

Het nieuwe theorie-examen blijkt weinig effect te hebben op het slagingspercentage. De slagingspercentages zijn nagenoeg hetzelfde gebleven sinds de invoering van het bladeren door het examen en het markeren van vragen. De verwachting was dat fouten die werden gemaakt door tijdsdruk, zouden afnemen. Hierdoor zou het slagingspercentage stijgen.

Lees meer

Minister: met trucjes slagen voor theorie-examen niet meer mogelijk

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat noemt het fenomeen waarbij leerlingen aan de hand van trucjes worden opgeleid voor het theorie-examen ‘oplichterij’. Volgens de bewindsvrouw is het theorie-examen dusdanig aangepast dat het slagen aan de hand van trucjes niet meer mogelijk is. Als deze aanbieders al bestaan, dan houden zij hun cursisten voor de gek, stelt zij.

Lees meer

Oudere berichten