Geen producten (0)

Laatste berichten


Rijinstructeur krijgt uitslag van examen niet meer in de auto te horen

Rijinstructeurs krijgen de uitslag van het praktijkexamen niet meer in de lesauto te horen. De examinator zal uitsluitend aan tafel bij het CBR een uitspraak doen over de uitslag. Volgens het CBR storen examenkandidaten zich aan het feit dat ze soms buiten de auto moeten wachten tot de examinator de instructeur heeft geïnformeerd.

Lees meer

Hoogleraar: append rijden bestraffen is een lachertje

Het plan om appende automobilisten op de bon te slingeren is een lachertje. Met slechts één mobiele camera per politie-eenheid, zal slechts sporadisch een chauffeur betrapt worden en is de pakkans zo klein dat het gedrag niet zal veranderen. Dat zegt Marc Groenhuijsen, hoogleraar straf(proces)recht aan de Universiteit van Tilburg.

Lees meer

Motorrijder niet altijd herkent door adaptive cruisecontrol

Auto’s met rijondersteunende systemen zoals adaptive cruisecontrol herkennen motorrijders niet altijd. Dat blijkt uit onderzoek van de RDW. Wanneer de motorfiets op of aan de rand van een rijstrook rijdt, reageert dit systeem slecht. De Rijksdienst voor Wegverkeer waarschuwt weggebruikers hiervoor.

Lees meer

Binnenkort ook CBR theorie-examen in avonduren

Vanaf 1 mei kunnen kandidaten het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets ook in de avond uren doen. Het gaat om een proef van zes maanden die in eerste instantie plaatsvindt op de examen locaties Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen.

Lees meer

Oudere berichten